You are currently viewing PAPRIKE SA SIROM U KESI KADA JEDNOM PROBATE OVAJ RECEPT STALNO ĆETE GA RADITI

PAPRIKE SA SIROM U KESI KADA JEDNOM PROBATE OVAJ RECEPT STALNO ĆETE GA RADITI

Podijelite sa prijateljima:

Ovo je moj nacin spremanja paprike sa sirom.Meni naj prakticniji do sada jer ne moram menjati presolac i ne zauzima mi mesta u frizider. Rok im je negde oko 3 meseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Sastojci
zelene-zute paprike
mrvljen sir
so, pola kasicice po paprici
slana voda (4l vode i 1kg soli)Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa:
  1. Prvo napravim slanu vodu. Rastvorim 1kg soli u 4l vrele vode, so treba da bude kompletno rastvorena. Stavim tako da se dobro ohladi, da bude dobro hladna.
  2. Zeleno zute paprike operem i ocistim od semena. Crvene paprike izbegavam jer nece dugo da sede, a i ako stavim neku, gledam da njih prvo iskoristim. Isecem im vrh. U svaku papriku stavim po pola kasicice soli i lepo sa dva prsta tu so izmazem svuda po unutrasnjim zidovima paprike.
  3. Uzmem svez mrvljen sir, koji sam prethodno spremila (pogledajte recept pod “domaci sir od sirista” http://www.coolinarika.com/recept/domaci-sir-od-sirista/) i tim sirom napunim lepo paprike.
  4. Mrvljenim sirom napunim dobro paprike.
  5. Ako mi se slana voda dobro,dobro ohladila pocinjem da pakujem paprike. Uzmem jake kese za hladnjak i u kesu stavim po 1-2 paprike. Dobro istisnem vazduh iz kese i zatvorim je na mrtav cvor.
  6. Kese sa paprikama odmah stavim u kofu,stavim tanjir i pritisnem necim teskim. Paprike odma zalijem hladnom slanom vodom, treba da budu kompletno potopljene u vodi.
  7. Postupak 5 i 6 radim odma tj stavim papike u kese, pa ih stavim u kofu i odma zalijem hladnom slanom vodom da se kese ne bi nadule. To mi se dogodilo jednom.
  8. Ovako spremljene paprike cuvam na terasi, bilo da je hladno ili toplo, jer ova slana voda ne dozvoljava naglo menjanje temperature, sluzi kao izolator paprikama. Bile su mi na terasi kad je mrzlo napolju, one su bile ok. Oko 3 meseca mogu da sede, ako ih ne smazemo ranije.

Posluživanje
Posle oko 2 nedelje, stigle su, moze da se koriste. Po potrebi, koliko mi treba izvadim 1-2-3 kese, izvadim papriku i serviram.
Isecem ih na kolutove debljine oko 1 cm, posolim persunom ili alevom paprikom ili cibulet radi deco i prijatno. Zato je bitno dobro ih napuniti sirom da bi se lepo sekle. Prijatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Leave a Reply