You are currently viewing VOĆNA PLAZMA TORTA BEZ PEČENJA GOTOVA ZA TREN OKA

VOĆNA PLAZMA TORTA BEZ PEČENJA GOTOVA ZA TREN OKA

Podijelite sa prijateljima:

Sastojci:
700 gr šlaga u prahu
1 l kisele vode
300 gr mlevenog plazma keksa
300 gr malina
100 gr čokolade sa lešnicima

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Priprema:
Sloj sa plazmom: ulupajte mikserom 340 gr šlaga u prahu sa 1/2 l kisele vode. Umešajte u dobro ulupan šlag (koji ne curi iz posude ako je okrenete naopako ???? ) svu količinu mlevene plazme. Plazmu lagano mešajte, može i mikserom, ali na najsporijem podešavanju.
Sloj sa malinama: ulupajte mikserom 180 gr šlaga u prahu sa 2,5 dcl kisele vode. U dobro ulupan šlag umešajte pripremljene maline. Maline možete malo ispritiskati pre toga, da ne budu sve cele kada ih umešate.
Sloj sa čokoladom: ulupajte mikserom 180 gr šlaga u prahu sa 2,5 dcl kisele vode. U tako, dobro ulupan šlag, umešajte lagano čokoladu koju ste pre toga narendali.
U kalup za torte koji ima obruč da se može skinuti, rasporedite na dno sloj sa plazmom. Preko toga stavite sloj sa malinama, a odozgo sloj sa čokoladom. Nema veze ako vam ti gornji slojevi malo prelaze vrh kalupa, ako je čvrst šlag – nećete imati nikakvih problema ????
Tako pripremljenu tortu stavite u zamrzivač na nekih 2 – 3 sata da se dobro rashladi. Pola sata pre služenja prebacite tortu u frižider, kako biste je lakše sekli. No, da naglasim, nakon samo 2 – 3 sata u zamrzivaču, torta se još uvek jako lepo i lako seče, a naravno i – jede! Poslužite tortu svojim gostima i uživajte zajedno sa njima, naročito zato što se uopšte niste umorili pri pripremi, a dobili ste veoma ukusnu tortu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Leave a Reply