You are currently viewing SVEČANA KUGLOF SALATA KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI

SVEČANA KUGLOF SALATA KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI

Podijelite sa prijateljima:

Sastojci:
10 – 11 jaja
kalup za venac prečnika 25 cm
1,4 l jogurta
6 kesica želatina
200 gr praške šunke (ili pušenog vrata)
300 gr kuvane šargarepe
400 ml majoneza
6 – 7 kiselih krastavčića

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Priprema:
Za početak…očistimo šargarepu i naseckamo je na kockice. Stavimo je da se kuva. Ne treba je skuvati ni previše, ne premalo već taman.
Tačnije, da se ne raspada…nekih 20 – tak minuta će biti dovoljno. Skuvamo jaja…no ne toliko kao ja – zamalo pa pola sata (bila su uz ona za farbanje)…nekih 10 minuta će biti dovoljno. Naseckamo šunkicu, krastavčiće.
Želatin pripremimo po uputstvu…na kesicu želatina dodamo 4 hladne kašike vode (ako piše drugačije radite kako pišu ). To bi bilo nekih 24 kašike vode na 6 kesica želatina. Ostavimo ga da nabubri desetak minuta.
Kada se malo stegne, poslažemo jaja u krug i prelijemo ih ostatkom mase. Stavimo nazad u frižider da se doooobro rashladi (par satićkova).
Eh…kalup…i kako vaditi iz kalupa? Ovaj je ok…ali mislim da sam ja zeznula stvar zato što sam opsecala u krug. Mislim da bi dovoljno bilo samo gornji deo mase odvojiti od kalupa, prevrnuti ga na tanjir i pažljivo odvojiti ivice gornjeg dela kalupa.
No, svejedno. Ja sam to opsekla, odvojila ivicu, skinula je, odvojila gornji deo i to je to Lep venčić u šarenim bojama.
Uživajte!

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Leave a Reply