You are currently viewing SAVRŠENA KOMBINACIJA DVA SASTOJKA: TORTA OD KOKOSA I ČOKOLADE, LAGANA I KREMASTA!

SAVRŠENA KOMBINACIJA DVA SASTOJKA: TORTA OD KOKOSA I ČOKOLADE, LAGANA I KREMASTA!

Podijelite sa prijateljima:

Sastojci
-1 l mlijeka
-1 puding sa okusom slatkog vrhnja
-60 gr gustina
-8 jušnih žlica šećera
-100 gr mljevenog kokosa (ako volite- može i više kokosa)
-10 gr mljevene želatine
-cca 3 dcl tučenog slatkog vrhnja
Od 1 l mlijeka odvojiti 1 dcl u koji potopite želatinu da nabubri i ostavite sa strane. Odvojite i cca 2 dcl za pomješati puding i gustin Ostatak mlijeka zakuhajte skupa sa šećerom i kokosom. Kad zakuha- dodajte mješavinu pudinga i gustina i kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
U vruću umiksajte otopljenu želatinu i prekrijte prozirnom folijom tik uz kremu te ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.U ohlađenu kremu (na sobnu temperaturu) lagano umješajte tučeno slatko vrhnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Ganache:
-150 ml slatkog vrhnja
-100 gr tamne čokolade
Zagrijte vrhnje i dodajte mu čokoladu. Mješajte dok se čokolada skroz ne otopi. Ostavite da se lagano hladi na sobnu temperaturu.
Kore:
-70 gr bjelanjaka (cca 2 bjelanjka)
-60 gr šećera
-10 gr brašna
-10 gr gustina
-10 gr kakaa
-1 kavena žlica praška za pecivo
-1 jušna žlica ulja
-1 jušna žlica mlijeka

Miksajte bjelanjca i postepeno dadajite šećer da se dobije čvrsti snijeg. Ostavite mikser i dalje mješajte ručno- lagano umješajte preostale tekuće sastojke pa praškaste. Izlijte u kalup za tortu promjera 24 cm. Pecite cca 15 min na 160 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

U kalup u kojem pečete- obavezno stavite pek papir- koru ostavljate da se hladi na njemu i tek kad se ohladi skidate papir. (vidi napomenu na dnu teksta!) Pečete 3 kore- svaku posebno i svaku pečenu prelijete sa 1/3 ganachea i ostavite da se hladi.
E sad se vraćamo na kremu.. kore su ohlađene i stavljamo ih na podložak za tortu, a oko njih je rastezljivi obruč za torte obložen prozirnom folijom. Slažemo kora sa ganacheom, 1/3 kreme, kora itd. Završavamo sa kremom

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Leave a Reply