You are currently viewing OVAJ KOLAČ ĆE VAS OSVOJITI SVOJIM OKUSOM, MEKOĆOM I SOČNOŠĆU…PREFIN JE, MORATE PROBATI!

OVAJ KOLAČ ĆE VAS OSVOJITI SVOJIM OKUSOM, MEKOĆOM I SOČNOŠĆU…PREFIN JE, MORATE PROBATI!

Podijelite sa prijateljima:

Sastojci

-10 jaja
-14 velikih žlica šećera
-5 velikih žlica brašna
-20 dkg mljevenih badema
-20 dkg šećera u prahu
-5 dcl mlijeka
-2 vrećice pudinga od slatkog vrhnja
-25 dkg margarina
-450 dkg smrznutog šumskog voća
-1 limun
Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Prvo da se bacimo na izradu kora. Odvojite u dvije zasebne plastične posude po 5 bjelanjaca, u manje plastične posudice po 5 žlica šećera, a za kraj u još dvije manje posudice odvojite u svaku po 2 žlice brašna i 10 dkg badema. Meni je tako bilo lakše jer sam prvo izmiksala jednu rundu polako dodajući sastojke iz posudica pa onda drugu. Miksajući tih 5 bjelanjca polako dodavajte 5 žlica šećera.Kada je smjesa od bjelanjaka dovoljno čvrsta polako kuhačom ili žlicom umiješajte smjesu od badema i brašna (nisam imala samljevene bademe nego samo badem- listiće pa sam ih prvo samljela i odvojila dva puta po 10 dkg) I to napravite dva puta za dvije kore.
Na obratne strane 2 lima iz pećnice(dimnezija 45#35)stavite pek-papir i po njemu raširite ravnomjerno smjese. Pecite na 180°C jedno 15-20 minuta (ovisi o vašoj pećnici) Kad su kore pečene i lagano ohlađene prerežite iz po dužini da dobijete 4 duge trake.

Sad se možete bacit na kuhanje prve (puding) kreme. Onih 10 žutanjka koji su vam ostali izmiksajte sa 20 dkg šećera u prahu. Od pola litre mlijeka odvojite 1 dcl u koji izmiksate 1 puding od slatkog vrhnja i 1 žlicu brašna. Kada mlijeko zavri maknite ga sa vatre i ulijte u njega tu smjesu i neprekidno miješajući vratite na vatru. Mješajte minutu na vatri,a onda opet maknite i izmiksajte mikserom (meni je krema na taj način bez grudica i baš onako finooooo kremasta ) Krema je brzo gotova …za 3-4 minute. Umješajte žlicom sok 1 limuna i stavite na hlađenje. Dok se ova krema hladi vi se bacite na izradu voćne kreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Znači 45 dkg smrznutog šumskog voća stavite sa 4 žlice šećera na kuhanje.
Kada se šećer počeo topiti smanjite vatru i miješajte po prilici 6-7 minuta (vidjet ćete kada vam krema počinje nalikovat pekmezu). U posebnoj posudici izmiješajte 3 dcl vode i 1 puding od slatkog vrhnja i sada tu smjesu ulijte u zdjelu sa “pekmezastim” voćem. Kuhajte minutu,dvije pa umiješajte koricu jednog limuna i maknite sa vatre.

Ona prva krema vam se do sada taman rashladila da u nju umikstae 25 dkg margarina.

Znači, sad imate 4 gotove kore i dvije savršene kreme i možete se bacit na slaganje.Ja sam si i tu kreme odvojila po posudicama…..prvu kremu u 4 posudice ,a drugu(voćnu) u 3.

Znači… prvo ide kora – prva krema- voćna krema – pa opet kora-prva krema-voćna krema …i tako dok ne namažete tri kore. Na zadnju četvrt koru ide samo puding krema koju razmažete i unaokolo.

S obzirom da sam ja definitivno antitalenat za ukrašavanje kod mene je tako i ostalo. Vi možete gotov kolač ukrasiti kako god želite…možete po njemu zaliti ganache…posipati ga krokantom….

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Leave a Reply