You are currently viewing OTKRIVENA TAJNA ORGINALNI SINJSKI UŠTIPAKA: USPJEH JE ZAGARANTOVAN

OTKRIVENA TAJNA ORGINALNI SINJSKI UŠTIPAKA: USPJEH JE ZAGARANTOVAN

Podijelite sa prijateljima:

Sastojci
500 g POLUBIJELOG brašna (T-850)
200 ml mlijeka
270 ml vode

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

12 g soli
1 jaje
2-3 žlice
rakije (lozovača ili šljiva)

+
ulje za prženje

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Priprema
1.
Polubijelo brašno uspite u posudu, napravite udubinu u njemu i dodajte jaje, sol i rakiju. Mlijeko i vodu pomiješajte i zagrijte da budu topli (ja ulijem vrelu vodu i hladno mlijeko i taman je to ta toplina).
Izmiksajte sastojke, a čim počnete miksati možete već staviti ulje za prženje da se dobro zagrije dok smjesa bude gotova. Tava u kojoj ćete pržiti mora imati deblje dno da bolje drži temperaturu jer ulje svaki put rashladite dolijevajući novu turu uštipaka.
2.
Smjesa će vam se činiti gusta, ali nije, takva mora biti, taman toliko rijetka da se može lijepo lijevati iz kaciole (paića, zaimače) u tavu. Dosta je gušća nego za palačinke. Polako lijevajte smjesu za uštipke na vrelo ulje.
3.
Ukoliko vam se tijekom pečenja smjesa zgusne, po potrebi dodajte malo, al stvarno malo tople vode.
4.
Uštipke pržite sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatnu boju, a onda ih nabodite vilicom i cijedite nad tavom dok lijevate novu turu uštipaka. Znači, dok jedne cijedite, druge lijevate.
5.
Odložite ih na papirnati ubrus i ostavite da se još malo ocijede dok se drugi isprže. Ocijeđene uštipke slažite na tacnu i uživajte u njima!

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Leave a Reply