You are currently viewing NAJUKUSNI BRZI KOLAČ BEZ PEČENJA KOJI SAM DO SADA PROBALA,STVOREN ZA UŽIVANJE: VUKOVARSKE KOCKE

NAJUKUSNI BRZI KOLAČ BEZ PEČENJA KOJI SAM DO SADA PROBALA,STVOREN ZA UŽIVANJE: VUKOVARSKE KOCKE

Podijelite sa prijateljima:

Sastojci:

– 1 pakovanje rozen kora

Bijela krema:

-5 dcl mlijeka

-2 pudinga od vanilije + 125gr šećera

-100gr bijele čokolade

-5dkg mlijeka u prahu

-100gr margarina

-100gr lemon curd creme

Tamna krema:

-5dcl mlijeka

-2 pudinga od vanilije + 125gr šećera

-100gr crne čokolade (60% kakaa)

-150gr lješnjaka

-100gr margarina

Glazura:

-100gr tamne čokolade

-50gr margarina

-1 mala žličica ulja

Priprema:

Najprije popržite lješnjake, ogulite koricu i sitno sameljite.

Za bijelu kremu: Puding sa šećerom izmješajte u 0,5 dcl mlijeka da dobijete glatku smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka zakuhajte, pa mu dodajte puding i kuhajte nekoiliko minuta kao što inaće kuhate pudinge. U vrući puding umiješajte izlomljenu bijelu čokoladu i lemon curd cremu dok vam se sve fino ne poveže. Malo prohladite i u mlako umiksajte margarin koji ste izmiksali s mlijekom u prahu. Ostavite da se potpuno ohladi.

Za tamnu kremu: Puding sa šećerom izmješajte u 0,5 dcl mlijeka da dobijete glatku smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka zakuhajte, pa mu dodajte puding i kuhajte nekoiliko minuta kao što inaće kuhate pudinge. U vrući puding umiksajte kockice tamne čokolade i mljevene lješnjake. Umlako umiksajte margarin. Ostavite da se potpuno ohladi. Obje kreme pokrijte prozirnom folijom dok vam se hlade da vam se ne stvori korica na vrhu.

Slaganje kolača

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Slaganje: Na tacnu stavite prvu koru i premažite s četiri žlice tamne kreme. Pokrijte drugom korom, malo ju dlanovima zagladite, pa premažite s četiri žlice bijele kreme. Ponovo pokrijte korom, pa postupak ponavljajte dok ne potrošite kreme. Zadnju koru ne premazujte. Meni je ova količina bila dovoljna za dobiti četiri sloja bijele i četiri sloja tamne kreme. To će ovisiti i o veličini vaših kora.

Kad ste kolač nafilovali, pokrijte ga papirom za pečenje, položite na njega neku dasku ili tepsiju veličine kora i opteretite s nekih dva tri kilograma. Ostavite preko noći tako opterećeno na sobnoj temperaturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Kolač prelijte glazurom. Ja sam koristila ovu glazuru. Sad stavite u frižider da vam se glazura lijepo stegne. Kolač je kremast i fino se reže, a još je ukusniji kad ostane jedan dan i kad korice upiju kremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Leave a Reply