You are currently viewing MENE JE ODUŠEVILA LAKOĆA IZRADE A EFEKAT KOJI SE DOBIJE NE MOŽE SE RIJEČIMA OPISATI – STVARNO DOBRA PIZZA

MENE JE ODUŠEVILA LAKOĆA IZRADE A EFEKAT KOJI SE DOBIJE NE MOŽE SE RIJEČIMA OPISATI – STVARNO DOBRA PIZZA

Podijelite sa prijateljima:

Sastojci
testo
500 gr brašna
1 kesica suvog kvasca
100 ml mleka
oko 200 ml vode
1 kašičica meda ili šećera
pola kašike soli

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

nadev
200 gr šunke
100 gr pršute
200 gr kačkavalja
200 gr proprženih ili mariniranih šampinjona
kečap, origano
susam i žumance za premazivanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Priprema
1.
U toploj vodi razmutiti kvasac, kašiku brašna i kašičicu meda ili šećera. Ostaviti kvasac da naraste. Brašno osoliti i u njega dodati, nadošli kvasac i mlako mleko. Zamesiti testo da se odvaja od posude, a onda ga doraditi na radnom delu.
Ja brašno prosejem za sve. Doduše, za zapršku ne prosejavam… Testo od prosejanog brašna, puno je vazduha. Kada ga dobro umesim, izlupam ga 5-6 puta o radni deo. Posle toga mu nema druge, nego da bude lepo šupljikavo testo. To pokazuje ovaj presek, koji sam napravila nožem.
2.
Ova lopta testa je malo veća od pesnice. Premazanu uljem, ja sam maslinovim, vraćam je u posudu. Preko posude stavim kesu, i čekam da testo naraste.
3.
Dok testo narasta, možete seckati ili rendati sastojke za nadev. Posle sat vremena, ovo testo je naraslo. I to baš.
4.
Testo premesimo minut-dva. U izvornom receptu http://www.goodshomedesign.com/pizza-corona/,piše da testo treba razvaljati u krug, na pobrašnjenoj radnoj površini. Ja nisam. Razvaljala sam ga direktno na pek papiru, na poleđini podmazanog pleha. Ja sam na poleđini, jer mi je tako lakše, a vi kako je vama. U centru kruga, napravite rupicu u testu. Ja sam to uradila poklopcem od flomastera.
5.
I sad nam je potreban još jedan krug. Možete ga nacrtati, ali vam savetujem da ga kao ja, samo obeležite. Ja sam u sredinu testa spustila, i ovlaš pritisnula, poklopac prečnika 15 cm. E sada, od te rupice, prema obeleženom krugu, sečete osam trouglova. One šire krajeve truglova ne sečemo. Od njih kreće kečap. Ne stavljamo ga do kraja testa, već ovako.
6.
Preko kečapa ide nadev. Sastojci i količina nadeva, mogu biti po vašoj želji.
7.
Trouglove, jedan po jedan, povlačimo preko nadeva i podvlačimo pod testo.
8.
Evo ih, svi preklopljeni, premazani žumancetom i posuti susamom.
Sada pravac u rernu, zagrejanu na180 ili 200 stepeni. Opet svako poznaje svoj šporet. Za 15-20 minuta biće gotova, i uživanje može da počne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Leave a Reply