You are currently viewing MEKANO I NEODOLJIVO PRUGASTO ZADOVOLJSTVO-ZEBRA KOLAČ…SIGURNO NEĆE OSTATI NEZAPAŽEN PO SVOM IZGLEDU A ZBOG UKUSA TRAŽIĆE VAM SVI KOMAD VIŠE

MEKANO I NEODOLJIVO PRUGASTO ZADOVOLJSTVO-ZEBRA KOLAČ…SIGURNO NEĆE OSTATI NEZAPAŽEN PO SVOM IZGLEDU A ZBOG UKUSA TRAŽIĆE VAM SVI KOMAD VIŠE

Podijelite sa prijateljima:

Sastojci
4 jaja
200 g šećera
150 ml mleka
150 ml ulja
300 g mekog brašna (175 g + 125 g)
1 prašak za pecivo
1 kašičica arome vanile

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

25 g kakaa
korica 1/2 narandže
Priprema
Jaja, šećer, mleko i ulje žicom dobro izmešajte u glatku i ujednačenu smesu. Napomena: Nema potrebe za mikserom, kako smesa ne bi postala previše vazdušasta.
Ovu smesu podelite na dva jednaka dela.
U prvu posudu dodajte 175 g prosejanog brašna, pola kesice praška za pecivo i aromu vanile pa žicom sve dobro sjedinite u homogenu smesu.
U drugu posudu dodajte 125 g prosejanog brašna sa kakaom i drugom polovinom praška za pecivo, kao i rendanu koricu narandže koja nije neophodna ali daje finu aromu. Dobro sjedinite žicom u glatku smesu.
Napomena: Slobodno procenite sami da li su vam svetla i tamna smesa otprilike iste gustine, pa ako vam se jedna učini malo gušćom od druge, dodajte još par kapi mleka. Cilj je da budu iste gustine da bi se smese lepo i podjednako razlivale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Leave a Reply