You are currently viewing ZOVU GA MEDICINSKI DŽEM: Jedite ga prije spavanja i ujutro ćete SKROZ ISPRAZNITI CRIJEVA!

ZOVU GA MEDICINSKI DŽEM: Jedite ga prije spavanja i ujutro ćete SKROZ ISPRAZNITI CRIJEVA!

Podijelite sa prijateljima:

Ovaj džem zovu i bolnički džem.

Uzroci zatvora mogu biti premalo kretanja, stres, lijekovi, neki vitamini, premalo vode, ali može biti i nuspojava druge bolesti.

Iako se čini da je zatvor bezazlen, to nije tako, posebno ukoliko traje mesecima jer se čovjek za to vreme ne osjeća prijatno u svojoj koži. Karakteriše ga otežana defekacija, tvrda stolica.

Po statistikama svaka deseta osoba ima probleme s tim. Zatvor je bitno izliječiti ne samo zbog bola nego iz razloga što bi otpadne materije trebale izbaciti iz tijela što prije. Zato je važno isprobati prirodna pomagala, a među najboljima je džem.

Pacijenti koji su trpjeli zatvor su jeli jednu veliku kašiku džema na dan što im je je povećalo učestalost pražnjenja crijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Hurme imaju širok spektar zdravstvenih prednosti, zbog kojih se smatraju najzdravijim voćem. One su izvor prirodnih vlakana koja su neophodna za rad crijeva.

Prirodni šećer koji se nalazi u hurmama je savršena alternativa za obični. Lako se probavljaju i smanjuju glad. Po sastavu hurme su prirodna multivitaminska tabela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Anemični pacijenti bi trebali da jedu hurme, jer su odličan izvor gvožđa. 100 gr hurmi sadrži oko 0,90 gvožđa. Gvožđe, kao dio hemoglobina određuje nosivost kiseonika u krvi. Hurme sadrže kalcijum, koji je koristan kod dijareje. Osim toga pomažu da se crijevna flora obnovi.

Recept za laksativni džem

Sastojci: 150 g hurmi (1 šoljica), 150 g suhih šljiva (1 šoljica), 1,5 šoljica prokuhale vode

Priprema: Isijecite hurme i šljive na komadiće. Stavite u ključalu vodu i kuhajte dok se ne zgusne. Dobijena količina bi trebalo da bude dovoljna za 20 porcija. Ovaj džem je pogodan za sve. Možete ga jesti samog, mazati, dodati u pahuljice …

Suhe šljive imaju hranljiv učinak, decenijama se prepisuju.

Bogate su vlaknima i sorbitolom. Sadrže ga 15 puta više nego drugo voće.

Sorbitol je vrsta alkoholnog šećera koju mogu konzumirati i dijabetičari. U crijevima se prerađuje sporo zbog čega dovodi do mekših stolica. One su dobar izvor prirodnih vlakana koji su neophodni za rad crijeva.

Savjeti za postizanje redovne stolice:

  • Pijte puno vode;
  • Jedite hranu sa više vlakana: voće, povrće, i izbjegavajte laksative jer postoje prirodne metode kojima možete pospiješiti probavu
  • Izbjegavajte mlijeko i kofein.
Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Leave a Reply