ZA ZDRAV DORUČAK: Izbjegavajte ove namirnice ujutro jer izazivaju nadutosti!

Podijelite sa prijateljima:
Možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Zdrav doručak daje snagu i godi zdravlju cijelog organizma. Stoga, vrijeme je da prestanete preskakati ovaj obrok – on je važniji no što mislite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa:

Organizam ujutro očekuje da ćemo mu dati energiju stoga nikako nemojte preskakati ovaj važan obrok.

Postoji zdrava hrana na koju je vaš organizam spreman ujutro, a postoje namirnice koje mogu izazvati i neugodne posljedice poput nadutosti. Ako ih želite izbjeći nemojte konzumirati ove obroke ;

Tekst se nastavlja ispod oglasa:
 1. MASNI SENDVIČ
  Samo jedan obrok koji je krcat mastima može utjecati na vaše zdravlje srca, a osobe koje za doručak jedu sendvič sa slaninom osjećati će njegove posljedice prije ručka, tvrde istraživači Sveučilišta u Calgaryju.

Zbog soli iz sira i mesa ćete biti žedni tijekom dana što će vas ostaviti nadutima. Visok udio masnoća je također zamka jer se one duže razgrađuju u organizmu pa je moguće da ćete imati osjećaj kako vam sendvič “sjedi” u trbuhu cijeli dan.

 1. GIGANTSKI SMOOTHIE
  Ako napitke radite od odgovarajućih namirnica, on i dalje može uzrokovati nadutost. Prvi je razlog tekućina koja potpuno napuni vaš želudac. Pijuckanje na slamku može taj problem uvećati jer na taj način samo gutate višak zraka.
 1. ZDJELA VOĆA
  Vjerovali ili ne moguće je pretjerati i sa voće, posebno onim koje sadrži puno šećera poput marelica, nektarina, višanja, jabuka i kruške. Fruktoza može uzrokovati nadutost pogotovo ako se unosi u velikim količinama.
 1. PALAČINKE
  Osim ako nisu napravljene od zdrave vrste brašna i bez teških preljeva, one su ustvari kolači. I brašno i šećer vam mogu upropastiti dan.
 1. SLATKA TJESTENINA
  Muffini, croissants,krafne… bilo koji od tih ili sličnih proizvoda će uzrokovati žeđ tijekom dana, a objasnili smo kako višak vode može uzrokovati nadutost.
 1. MLIJEČNI PROIZVODI
  Žitarice s mlijekom ili jogurtom te mlijeko mogu uzrokovati nadutost, a posebno onima koji nemaju dovoljno enzima za razgradnju laktoze.
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Be the first to comment

Leave a Reply